A VÁI rehabilitációs célú lakóotthona 8 fő látássérült személy elhelyezését teszi lehetővé egy, kettő, illetve háromágyas szobákban.

A lakóotthon elsődleges célja, hogy a normalizáció elvei szerint, a társadalomban megszokott életkörülményeket biztosítson az itt élő látássérült személyek számára. A VÁI-val kapcsolatot tartva, támogatva, de attól helyileg is elkülönülten működő lakóotthon az ott élők önálló életre való felkészülését is szolgálja.

A szolgáltatást igénybevevőknek otthonos környezetben nyílik lehetőségük életvezetési ismereteik, érdekérvényesítő képességük, ügyeik intézéséhez szükséges kompetenciáik önálló fejlesztésére.

A lakóotthoni elhelyezés során azon klienseknek szeretnénk segítséget nyújtani, akik jövőjükről elképzelésekkel rendelkeznek, jelenleg dolgoznak, vagy tanulmányokat folytatnak, önálló életvezetésükhöz minimális segítséget és maximális függetlenséget igényelnek, önellátásukhoz személyi segítésre nincs szükségük.

A lakóotthonban élő klienseknek lehetőségük van a VÁI egyéb szolgáltatásainak igénybe vételére, mint például a mozgásterápia, szabadidős programok, mentálhigiénés ellátás, stb.

Ezen szakosított ellátás az alábbi telephelyen működik:

Cím: 1082 Budapest, Rökk Szilárd u. 21. II/10.

További információt az alábbi elérhetőségeken kaphat:

Klienskoordinációs Iroda
e-mail: kliens (pont) koordinacios (pont) iroda (kukac) vakokintezete.hu
Telefon: 06 1 872 9572