Bokrétaünnepség a vakok állami intézete uniós támogatással épülő új rehabilitációs és módszertani központjának építkezésén (Vakok Állami Intézete TIOP-3.2.2-12/1-2013-0001 projekt)

Hagyományos bokrétaünnepet tartottak ma a Vakok Állami Intézete tatai telephelyén abból az alkalomból, hogy elérte legmagasabb tartószerkezeti pontját a Tatán épülő új, komplex rehabilitációs szolgáltatást lehetővé tevő telephely. Az 1,57 milliárd forintos uniós támogatásból megvalósuló beruházás ezzel újabb látványos fordulópontjához érkezett.

A Vakok Állami Intézetének új, komplex rehabilitációs szolgáltatást nyújtó telephelye az új Széchenyi Terv keretében, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „TIOP-3.2.2-12/1 kódszámú, A komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” című pályázaton nyert 1,57 milliárd forintos forrásnak köszönhetően jön létre.

A beruházás fontos állomásához érkezett: az épület tartószerkezete elérte legmagasabb pontját. A szerkezetépítés fázisának lezárásáról hagyományos Bokrétaünnep keretében emlékeztek meg ma Tatán.
A telephelyen korábban álló épület június közepére történő elbontása után négy hónappal sikerült befejezni a 2605m2 hasznos területtel létesülő épület szerkezetépítési munkálatait. A kivitelező Laterex Építő Kft. és az építkezésen dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően a határidőt tartva, az előzetes várakozásoknak megfelelően halad a beruházás.
Az építkezés hasonló lendülettel folytatódik: heteken belül megtörténik a külső nyílászárók elhelyezése, a homlokzat burkolása, illetve hozzálátnak a belső gépészeti és elektromos szakipari munkákhoz, valamint indul a belső válaszfalazás és burkolás is.

Az ünnepség résztvevőit Szabóné Berta Irén, a Vakok Állami Intézetének igazgatója köszöntötte, hangsúlyozva, hogy minden adott ahhoz, hogy az elkötelezett kivitelezővel együttműködve az építkezés határidőre, 2015. május 15-re befejeződjön, majd a rehabilitációs központ működtetéséhez szükséges eszközök, berendezések beszerzését követően, a 2015. év utolsó negyedévében már aktív rehabilitációs tevékenység valósulhasson meg az új, energetikai szempontból is környezetbarát telephelyen.