Cégek részére:

Hívjuk és várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a látássérülteket segítő önkéntes munka iránt és szívesen bekapcsolódnának a VÁI sokszínű tevékenységébe. A VÁI Budapesten és Tatán önkéntes hálózat kiépítésére törekszik, szívesen fogadjuk az érdeklődők jelentkezését.

Egyéni jelentkezők részére:

Ha van Önnek heti pár óra szabadideje és szeretne a látássérült emberekért tenni, a Vakok Állami Intézete várja jelentkezését. Jelenleg leginkább azok jelentkezését várjuk, akik napközben tudnak felszabadítani pár órát erre a tevékenységre.

Mit kérünk az önkéntestől?
Képes legyen önállóan segítségére lenni a látássérülteknek, és megfelelően képviselje a Vakok Állami Intézetét.

Miben segíthet?
Látássérültekkel való beszélgetés, felolvasás, kísérés, séta a Városligetben, szabadidő hasznos eltöltésében és programokon való részvétel, stb.

Mit nyújtunk cserébe?
Olyan szervezeti és adminisztratív hátteret, mely a továbbépítkezéshez támaszt nyújt, valamint mentorálást a segítő tevékenység végzéséhez. Pályakezdőknek tapasztalatszerzési, gyakorlati lehetőséget.

Hogyan jelentkezhet?
Írjon egy bemutatkozó levelet a VÁI igazgatója részére, melyben bemutatja életpályáját, foglalkozását, érdeklődési körét, valamint minden olyan információt, amit fontosnak tart megemlíteni, továbbá, hogy miért a VÁI-t választja, milyen tevékenységben, milyen rendszerességgel tudna segíteni.

Az önkéntes munka megkezdése előtt egy „érzékenyítő” foglalkozáson kell részt vennie, ahol a látássérültek mindennapi nehézségeibe, a velük való bánásmód és segítség formáiba tekinthet be. Szerződéskötést követően megkezdheti segítő tevékenységét.

Céges és egyéni érdeklődés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a tarsadalmi(pont)kapcsolatok(kukac)vakokintezete(pont)hu e-mail címen.